سبد خرید
مراقبه ذهن

۳ نکته در مراقبه ذهن که باید بدانید

اصول مراقبه از خودِ مراقبه ذهن مهم تر هستند، چرا که شرایط را برای شما آماده می کنند تا از فواید مراقبه بهره مند شوید. وقتی شرایط درست را برای مراقبه ذهن تان در نظر نمی گیرید، طبیعی است که جواب صحیح را از انجام این تمرین دریافت نکرده و به تغییر باور های ذهنی و گام برداشتن به سمت تقدیر نو، نرسید.

مهم ترین عوامل و اصول مربوط به مراقبه ذهن، مکان، هدف از مراقبه، شرایط بدن تان، زمانی که مراقبه را انجام می دهید و به طور کلی سایر عوامل فیزیکی هستند. اگر تنها به این دلیل مراقبه انجام می دهید، چون بسیاری از افرادی که میشناسید این کار را انجام می دهند و شما دوست دارید پیروِ آن باشید، لطفا دست نگه دارید. برای انجام مراقبه ذهن باید اطلاعات کافی در این مورد داشته باشید و هدف تان را از پیش تعیین کرده باشید.

فواید مراقبه چیست و چگونه می توان از آن برای بهبود زندگی استفاده کرد؟

چرا که فقط با آگاهی از شیوه و چراییِ انجامِ یک عمل است که به نتیجه ی دلخواه می رسید. برای درک بیشتر می توانید سایر مطالب مربوط به مراقبه درج شده در سایت سکوی پرتاب و مطلب آموزش مراقبه برای فراخوانی زندگی نو به شیوه ی جو دیسپنزا را مطالعه نمایید. برای آشنایی با فنون مراقبه (چگونگی آماده سازی محیط مراقبه)، تغییر باور های ذهنی با این مطلب همراه باشید.

زمان مراقبه

زمان مراقبه چیست و چرا اهمیت دارد؟

زمان مراقبه ذهن به شرایط بدن ما و کاهش استرس آن بستگی دارد، اما این به چه معناست؟ به این معنا که شما دقیقا باید وقتی مراقبه ذهن را انجام دهید که ذهن تان دسترسی راحت تر و بهتری به ناخودآگاه تان دارد. شب ها موقع به خواب رفتن و روز ها بلافاصله بعد از بیدار شدن از خواب زمان هایی هستند که بدن به این بخش از ذهن دسترسی ِبهتری دارد پس بهتر است مراقبه را در این زمان ها انجام دهید. با اینکه می توانید دو بار در روز و در هر دو این بازه های زمانی به مراقبه ذهن مشغول شوید اما در صورتی که نمی توانید، انجام یک بار مراقبه نیز کافی است.

باید به خوبی بدانید که مراقبه برای ایجاد عادت جدید بسیار مناسب است. اگر در روز های ابتدایی مراقبه باشید، زمان ِکوتاهی مابین ده الی بیست دقیقه می توانید زمان بگذارید و مراقبه ذهن تان را انجام دهید. بعد از هر جلسه و اضافه شدن روزهای بیشتر این زمان افزایش می یابد. در نهایت با القا (که در کتاب شکست عادتهای کهنه، چگونگی آن شرح داده می شود) می توانید در روز کمتر از یک ساعت و پنجاه دقیقه ی کامل مراقبه انجام دهید.

حالت بدن در مراقبه ذهن باید چگونه باشد؟

حالت بدن در مراقبه ی ذهن بسیار اهمیت دارد. اینکه صرفاً جایی نشسته باشید و آرام مراقبه ذهن را انجام دهید به شما کمکی نمی کند. همانطور که برای رسیدن به یک مقصد و سفر کردن نیاز است مسیری را به میزان مشخص طی کنید، از یک ماشین شخصی یا وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنید، مدتی در انتظار باشید تا به مقصد برسید، برای مراقبه ذهن نیز باید شرایط و حالت ِدرست بدن را در نظر بگیرید.

آشنایی با مهم ترین کاربرد تکنیک های مراقبه

برای مراقبه می توانید روی صندلی بنشینید (صاف) و دست و پاهایتان نیز به حالت عمود باشد و روی هم قرار نگرفته باشد. یا می توانید روی زمین راحت بنشینید و پاهایتان را ضربدری روی هم بگذارید. سعی کنید لباس راحتی بپوشید و وسایل ایجاد کننده مزاحمت مانند گوشی را جایی دور از خودتان قرار دهید.

برای محیط مراقبه ذهن چه تدابیری باید اندیشید؟

محیط مراقبه نیز بسیار اهمیت دارد چرا که شما قرار است در آن به تمرکز و آرامش دست یابید. آشفتگی ها و بروز حواس پرتی ها در محیطی که مراقبه ذهن را انجام می دهید باید به صفر برسد و روی روندِ مدیتیشن شما، نباید کوچکترین اثر سوء را داشته باشد.

وقتی محیط اطراف تان آرام و خالی از مزاحم باشد، پروسه مراقبت از ذهن نیز درست پیش می رود. باید در مکان انتخابی تنها باشید و برای داشتن تمرکز بیشتر در زمان مراقبه ذهن (در کل مدت پروسه) نباید دائما مکان انتخابی خود را عوض کنید. پس مکانی را انتخاب کنید که همیشگی باشد. این کار باعث می شود تا بین مکان مراقبه و بدن تان پیوند ایجاد شود.

مراقبه

چطور ذهن را برای مراقبه آماده کنیم؟

بعد از تنظیم تک تک موارد گفته شده نوبت انجام مراقبه ذهن است. برای آماده سازی ذهن جهت مراقبه، مراحل نسبتا زیادی پیش روی شماست که توضیح آن نسبتا زیاد بوده و در صورتی که شما پیش زمینه ی و اطلاعات پایه در مورد آن ندارید، پیشنهاد می شود که کتاب شکست عادتهای کهنه را مطالعه نمایید. برای داشتن مطالعه آسان تر ما نسخه آن را با صدای امیر سیاهی داخل سایت در دسترس شما قرار داده ایم که می توانید آن را تهیه نمایید.

مراقبه ذهن آگاهی چیست؟

مراقبه ذهن آگاهی یا به انگلیسی Mindfulness توانایی انسان برای حضور کامل و آگاه است، از اینکه در کجاست، چه کار می کند، و نسبت به هر اتفاقی بیش از حد واکنش نشان نمی دهد یا تحت تاثیر قرار نمی گیرد. می توان آن را نوعی تعادل دانست؛ چیزی بیش از حد شما را شگفت زده نمی کند و نه حتی ناراحت! در این نوع مراقبه شما به خوبی خواهید فهمید که همه چیز در ذهن شما نیست اما می توانید با تمرین کردن و تمرکز و کسب آگاهی بیشتر، بخش زیادی از امور را به دست بگیرید یا اصطلاحاً کنترل کنید. در ادامه بیشتر در مورد مراقبه ذهن آگاهی صحبت می کنیم پس مطلب را نیمه خوانده رها نکنید.

مراقبه ذهن آگاهی

چگونه مراقبه ذهن آگاهی به ما کمک می کند؟

تقریبا، هرکاری که در طی یک روز انجام می دهیم – مثلا در شروع روز مسواک می زنیم، غذا می خوریم، ورزش می کنیم، کار می کنیم، درس می خوانیم و غیره – همگی کارهای معمول و روتین ِیک روز ِما را تشکیل می دهند. درست است؟ وقتی از انجام این کارها آگاه باشیم و بیشتر روی کاری که داریم انجام می دهیم تمرکز کنیم، به نوعی در حال انجام مراقبه ذهن آگاهی هستیم.

به همین سادگی می توانیم تمرکز خود را در زمان انجام امور افزایش دهیم و بیشتر پروداکتیو باشیم. با تمرکز بر روی کارهایی که در طی ِیک روز انجام می دهیم می توانید افکار و احساسات ناخواسته خود را کنترل کنید و برای اتفاقاتی که کنترل ِ آنها دست شما نیست حسرت نخورید یا بیش از  حد نگران نباشید. تمرکز حواس، در زمان انجام این نوع مراقبه به شما کمک میکند کم کم به شخصی با کمترین میزان حواس پرتی یا دارای احساسات لحظه ای تبدیل شوید.

نحوه انجام این نوع مراقبه چگونه است؟

اول مدت زمانی که می خواهید مراقبه ذهن آگاهی را انجام دهید تعیین کنید. در غیر این صورت ممکن است در یک روز ده دقیقه، در روزی دیگر یک ساعت و به همین منوال پراکنده برای آن زمانی را اختصاص دهید. بنابراین انتخاب ِزمان انجام مراقبه ذهن آگاهی به خودتان بستگی دارد. حتما یک تایمر برای انجام ِآن داشته باشید. بسیاری از مردم این نوع مراقبه را صبح ها یا شب ها قبل از خواب انجام می دهند. اگر زندگی خیلی شلوغی دارید، می توانید زمان کمی را هم به آن اختصاص دهید؛ مثلا ده دقیقه!

جای خلوت و ساکت را پیدا کنید. این مکان می توانید بیرون از خانه تان باشد؛ هیچ ایرادی ندارد. فقط سکوت در آن بسیار مهم است. بنشینید و روی یک موضوع تمرکز کنید. برای نشستن وسواس به خرج دهید. یک صندلی، بالش یا نیمکت ِمشخص برای نشستن داشته باشید.

پاها و دست هایتان را به صورت راحت و روی زانو های خود قرار دهید. ماهیچه هایتان را در حالت منقبض نگه ندارید و سعی کنید پوزیشنی را بیابید که در زمان انجام مراقبه ذهن آگاهی راحت باشد. چانه تان را کمی به سمت پایین نگه دارید. همچنین دمای محیط را در حد تعادل نگه دارید. سعی کنید توجه خود را کامل روی موضوع و بدن تان نگه دارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ضمانت بازگشت وجه

مشروط بر مشکل فنی در محصول

پشتیبانی بسیار سریع

پاسخگویی از 20 دقیقه تا 3 ساعت

محصولات اورجینال

اورجینال بودن محصولات

پروسه خرید سریع

دانلود آنی پس از خرید محصول

کاربر گرامی برای خرید و یا دانلود محصولات وبسایت ابتدا باید در وبسایت ثبت نام کنید در صورتی که قبلا ثبت نام کرده اید وارد حساب کاربری خود شوید. راهنمای کاربران