حتما بارها پیش آمده که در پلتفرم های مختلف یک لیست کتاب روانشناسی روبرویتان قرار داده باشند و توصیه کنند حتما این کتاب ها را مطالعه کنید! طبعا، این لیست ها در سراسر دنیا وجود دارند و هر کدام، بر اساس سلیقه یک یا چند فرد طراحی و کنار هم چیده شدهاند. ما اینجا کمک می کنیم تا شما براساس نیاز و علاقه تان، لیست کتاب روانشناسی ِمحبوب خود را تشکیل دهید و آن را به افراد ِدیگر پیشنهاد دهید.
هر شخصی، هدف خاصی را از مطالعه دارد. به تازگی، عموم جامعه به سمت کتاب های روانشناسی گرایش پیدا کرده اند. کتاب روانشناسی کمک می کند تا مشکلاتی که مربوط به روح و روان مان است را شناسایی کنیم، افکار غلط و مسموم را از ذهن پاک کنیم، شیوه سالم تری را برای زندگی انتخاب کنیم، اصولی پیش برویم، موفقیت در زندگی را لمس کنیم، به توسعه فردی خود کمک کنیم و غیره. این موارد در نوع خود هدف های جداگانه ای برای مطالعه کتاب روانشناسی به شمار می آیند.
خواندن کتاب روانشناسی مانند وقت گرفتن از یک دکتر روانشناس است؟
بسیاری از مردم دنیا، به خوبی نمی توانند بین وقت گرفتن از یک دکتر روانشناس و مراجعه به او برای حل یک معضل یا خواندن کتاب روانشناسی، تفاوتی قائل شوند. به همین دلیل، توجیه شان برای نخواندن کتاب روانشناسی این است که: «من در زندگی خود مشکل یا دغدغه ای ندارم»!
جدا از ناشیانه بودن این جمله، هیچ ارتباطی بین مطالعه کتاب های روانشناسی و مراجعه به پزشک متخصص وجود ندارد. کتاب های روانشناسی به طور غیر مستقیم بر روی روند زندگی و ناخودآگاه ما تاثیر می گذارند و مانند بسیاری از کتاب ها می توانند بدون القا و اجبار در تغییر یک عادت غلط، کنار گذاشتن تفکر اشتباه، انتخاب بهتر مسیر زندگی در ابتدای جوانی، رسیدن به آرامش و دوری از استرس و غیره کمکمان کنند. بسیاری از افراد نیز بدون اینکه بیماری ِروانی خاصی داشته باشند به پزشک مراجعه می کنند. تشابه این دو گزینه مانند این است که بگوییم کسانی که کتاب های ژانر پلیسی را مطالعه می کنند، دیگر نیازی به مراجعه به پلیس ندارند.
تعیین هدف از مطالعه کتاب روانشناسی
کتاب های روانشناسی در یک دسته قرار نمی گیرند. شما وقتی به دنیای این کتاب ها پا می گذارید یا انواع کتاب های مختلف آشنا می شوید که هر کدام به نوعی بخش هایی از زندگی تان را به طور جزئی تر پوشش می دهند. اگر به لیست کتاب های روانشناسی پیشنهادی افراد دیگر توجه کنید، تنوع کتاب روانشناسی را به خوبی متوجه خواهید شد.
در هیچ لیستی صرفا کتابهایی در مورد ترک عادات بد یا خود یاری و غیره وجود ندارد. برای لیستی که از کتاب روانشناسی تهیه می کنید باید اول تعیین هدف داشته باشید. از خود بپرسید ارتباط نامحسوس بین کتاب های لیست من چیست؟ این لیست چه هدفی را دنبال می کند؟ آیا صرفا به خاطر رنگ و لعاب آنها را کنار یکدیگر چیده ام یا همه آنها یکدیگر را تکمیل می کنند؟ خاصیت کتاب های روانشناسی این است که هریک به تنهایی کامل است و کتاب های دیگر می توانند آن را تکمیل کنند.
پرفروش ترین کتاب روانشناسی، لزوماً بهترین کتاب روانشناسی نیست!
به دنبال ِعموم مردم و سلیقه آنها در ژانر مربوط به کتاب روانشناسی رفتن، اشتباه محض است. شما باید براساس هدف خود کتاب ها را انتخاب کنید. بیشتر مردم به خاطر سر و صدا کردن یک کتاب آن را می خرند و عموماً تبلیغات در این میان بسیار موثر است.
اگر از بسیاری از خوانندگان یک کتاب روانشناسی پرفروش سوال کنید که این کتاب چه کمکی به توسعه فردی شما کرده است؟ آنها پاسخ های مشابه می دهند! چرا که پیرو نظر یکدیگر هستند و در دنیای تبلیغات غرق شده اند. شما برای روح و روان خود ارزش قائل باشید و با منطق یک کتاب را انتخاب کنید (نگران عامه پسند بودن آن در جامعه نباشید).
معیار های انتخاب کتاب روانشناسی
در ابتدای مسیر خواندن کتاب روانشناسی، نخستین معیار می تواند سلیقه شما باشد. سپس به مرور با نویسندگان شهیر و معروف و صاحب فکر در این حوزه آشنا می شوید و یکی یکی می توانید کتاب های روانشناسی آنان را تهیه کرده و مطالعه کنید. معیار بعدی را ارزشمند بودن محتوای کتاب و بررسی نظرات ِافراد مختلف که از آن کتاب استفاده کرده اند قرار دهید. عموما گروه های سنی مختلف با سلیقه ها و فرهنگ های مختلف در مورد یک کتاب از دیدگاه های متعدد سخن می گویند.
پیشنهاد سکوی پرتاب
اگر در حال تهیه لیست کتاب روانشناسی جوانان هستید، به پیشنهاد سایت سکوی پرتاب می توانید کتاب شکست عادتهای کهنه اثر جو دیسپنزا را در لیست خود بگنجانید. اطلاعات مربوط به این نویسنده و این کتاب داخل سایت موجود است. این کتاب در سایت ما با صدای امیر سیاهی و قیمت مناسب به صورت صوتی در دسترس شماست.
ایجاد لیست کتاب روانشناسی ِخود آموز
منظور از خودآموز در اینجا بیشتر مورد توجه کسانی است که می خواهند بدون شرکت در یک کلاس یا یک وبینار یا تحصیل در دانشگاه روانشناسی را بیاموزند و تنها در زندگی خود از آن استفاده کنند. همانطور که شناخت جسم برای مراقبت از آن مهم است، شناخت روح و روان کمک می کند تا شما زندگی بهتری داشته باشید و در مواجهه با چالش ها، تصمیمات درستی را اتخاذ کنید. پس داشتن لیست کتاب روانشناسی به شما کمک می کند تا ۹۰ درصد از علم روانشناسی آگاه شوید.
برای ایجاد یک لیست کتاب روانشناسی که به صورت سلف استادی self-study به شما کمک می کند از این دنیای شگفت انگیز سردر بیاورید، باید یک برنامه مشخص داشته باشید. مثلا هر هفته تعیین کنید که قصد دارید به سراغ چه کتاب هایی بروید و دلیل تان از انتخاب این کتاب ها چیست. چون خود آموز بودن، به معنای باری به هر جهت رفتن نیست و اگر هدف مطالعاتی نداشته باشید، نمی توانید واقعا موفق عمل کنید.
لیست های پیشنهادی کتاب های روانشناسی را با هم ترکیب کنید.
همیشه پیروی از یک لیست مشخص نمی تواند برای همهی افراد راهگشا باشد. اعمال سلیقه شخصی و گاهی تبلیغات باعث می شود برخی لیست ها بیشتر از سودمند بودن، تجاری به نظر برسند. از این رو، پیشنهاد ما در سایت سکوی پرتاب این است که کلیهی لیست های پیشنهادی از کتاب های روانشناسی را یافته و آنها را با هم ترکیب کنید. اگر با کتاب روانشناسیِ خاصی ارتباط برقرار نمی کنید، آن را از لیست حذف کنید؛ هیچ اشکالی وجود ندارد و لزومی هم نیست که همه از خواندن چند کتاب یکسان لذت ببرند. با انجام این استراتژی جهت ساخت لیست کتاب روانشناسی به خود کمک کرده اید تا در بسیاری از زمینه ها و موضوعات اطلاعات لازم کسب کنید.
به توصیه کارشناسان این حوزه توجه کنید.
یکی از راهگشا ترین استراتژی هایی که به شما کمک می کند لیست کتاب روانشناسیِ مخصوص خود را بسازید، توجه به گفته ها و پیشنهادات روانشناسان یا افرادی است که در این زمینه فعالیت می کنند. بی شک این افراد با چیرگی کامل به حوزهی تخصصی ِخود می توانند کتاب هایی را به شما پیشنهاد کنند که در روان درمانی و پیدا کردن مسیر زندگی مفید باشد.
اما چطور باید پیشنهادات لیست کتاب روانشناسی را از سمت این افراد دریافت کنید؟
پیشنهاد می شود به دنبال فیلم های آموزشی یا ویدئو هایی باشید که این گروه از افراد از خود ضبط کرده و در بستر اینترنت قرار می دهند. گاهی هم موسسات و مراکز معتبر اقدام به ارائه فیلم های مصاحبه مربوط به این افراد می کنند که در نوع خود بسیار کمک کننده و راهگشا هستند. نمونهی یکی از موفق ترین و معروف ترین ِآنها دکتر جو دیسپنزا است که نه تنها خود کتابی پرفروش به نام «شکست عادتهای کهنه» و چندین جلد دیگر را در دسترس علاقه مندان قرار داده است، بلکه پیشنهادات بسیاری در قالب سخنرانی و فیلم آموزشی دارد که می توانید آنها را تهیه نمایید و برای درست کردن لیست کتاب روانشناسیِ از آنها استفاده کنید.