چگونه می توان تفاوت هیپنوتیزم با مدیتیشن را نادیده گرفت؟! هیپنوتیزم میتواند انسان را در حالت خلسه فرو ببرد و ابعادی از دنیای دیگر را برای انسان ها بگشاید. این در حالی است که مدیتیشن فقط یک توهم از دنیای دیگر را در انسان ها ایجاد میکند. هیپنوتیزم نیاز به یک مدیا دارد تا هر کس به وسیله آن فرد، بتواند این عمل را انجام دهد. ولی مدیتیشن نیاز به مدیا ندارد و هر کس به طور فردی میتواند تمرین های آن را انجام دهد. البته تفاوت این دو، زمانی برای شما خوانندگان گرامی بیشتر واضح خواهد شد که با تعاریف آنها آشنا شوید. زمانی که بدانید تعریف مدیتیشن و انواع آن چیست می توانید به راحتی تفاوت آن را با هیپنوتیزم بفهمید. بعضی از روانشناسان معتقدند با مدیتیشن میتوانید آرامش خود را بازیابید و از قدرت ذهن برای انجام کارها استفاده کنید.
اهمیت دانستن تفاوت هیپنوتیزم با مدیتیشن چیست؟
قبل از اینکه اهمیت تفاوت هیپنوتیزم با مدیتیشن را بیان کنیم، باید فرو رفتن در خلسه را برایتان توضیح دهیم. خلسه حالتی از رهایی است که به موجب تمرکز زیاد بر موضوعی در انسان به وجود می آید. به طور مثال اگر بخواهید به سراغ ماشین خود بروید و رانندگی کنید، در طول این زمان که به ماشین خود برسید دچار تفکر موقتی شوید. یعنی فکری، ذهن شما را به شدت به خود مشغول می کند و شما نیز تمرکز زیادی بر روی آن دارید. بر همین اساس زمانی که به ماشین خود برسید یادتان میرود به چه هدفی به سراغ آن آمدید و یا چگونه باید رانندگی کنید. این حالت را اگرچه موقتی باشد، حالت خلسه می نامند. بسیاری برای رسیدن به این حالت در ابعاد ماورایی، تلاش های زیادی را از راه های مجاز و غیر مجاز انجام میدهند. همچنین خلسه اساساً یکی از مهمترین علت های تفاوت هیپنوتیزم با مدیتیشن است.
آیا تعاریف می توانند تفاوت هیپنوتیزم با مدیتیشن را معین سازند؟
تا حدودی تعاریف می توانند تفاوت هیپنوتیزم با مدیتیشن را روشن سازند. هیپنوتیزم به معنای آن است که: روند درمانی توسط یک درمانگر انجام می گیرد. این فرد یعنی مدیا با القا کردن حالت خلسه به فرد بیمار به او کمک می کند تا بتواند قدرت ویژه کسب کند. این قدرت ویژه، فوق العاده محدود و غیر ثابت می باشد. فرد درمان شونده با استفاده از ابزار آلاتی که مدیا استفاده کرده است در حالتی غیر نرمال قرار می گیرد. یعنی حالت های: نبض، هوشیاری و ضربان قلب او کمی پایین تر از حد معمولی قرار خواهند گرفت. بر همین اساس مدیا میتواند بر تمام حافظه ی فرد درمان شونده مسلط شود. البته باید بدانید این تسلط بر حافظه شامل بخش ناخودآگاه نیز می شود. باید بدانید فرد هیپنوتیزم شده در حالت خواب قرار نگرفته است؛ بلکه در خلسه فرو رفته است. مدیا با اتکا به توانایی و قدرت های درون هر فرد، آنها را درمان کرده و به نوعی فرد درمان شونده تحت فرمان مدیا قرار دارد.
آیا تعریف مدیتیشن و انواع آن را می دانید؟
اگر صحیح ترین تعریف مدیتیشن و انواع آن را ندانید قطعاً دچار تعریف های اشتباهی می شوید که آگاهی برایتان رخ نمی دهد. زیرا مدیتیشن یعنی حالتی از آگاهی و تمرکز ذهنی. بدست آوردن این حالت، فقط از طریق تمرین های مستمر و منظم امکان پذیر خواهد بود. لذا هیچ عامل بیرونی نمی تواند به طور مستقیم، مدیتیشن را برای شما ایجاد و یا از بین ببرد. موضوعی که باعث می شود میان مدیتیشن و هیپنوتیزم تفاوت ایجاد شود نیز دقیقاً همین عامل است. در مدیتیشن، این شما هستید که به عنوان تصمیم گیرنده نهایی، اختیار و فرمانبرداری خود را در دست دارید. کار مهمی که مدیتیشن انجام می دهد این است که با حفظ اختیار هر فرد، تلنگری به درمانگر بودن درونی او زده میشود. یعنی توانایی شفا گری درونی هر فرد با استفاده از مدیتیشن فعال شده و فرد می تواند از آن استفاده کند. همچنین انواع مختلف مدیتیشن اثبات کرده اند که می توانند در کاهش وزن، بهبود افسردگی و موارد مشابه موثر باشند.
آیا تا به حال مدیتیشن را انجام داده اید؟
قطعاً هر فرد یک بار این سوال را پرسیده است که: چگونه مدیتیشن را شروع کنیم؟ شروع مدیتیشن و یا انجام حرکات آن، فوق العاده کار آسانی است. زیرا فقط کافی است که بتوانید یک مکان آرام را بیابید. یافتن این مکان، اولویت و اهمیت زیادی برای انجام هرگونه حرکات مدیتیشن دارد. اگر نتوانستید مکانی آرام بیابید می توانید حرکات مدیتیشن در خانه را انجام دهید. پس از اینکه مکان آرامی برای خود در خانه مهیا کردید باید بدنتان را نیز در حالتی آرام و بدون استرس قرار دهید. البته در همین جا باید بگویم که دقت کنید در حالتی قرار نگیرید که به خواب فرو بروید. بلکه فقط باید بتوانید بدنتان را در حالتی آرام قرار دهید. اگر بتوانید از لباس هایی استفاده کنید که هیچ احساس اذیت شدنی به شما منتقل نکنند، در حین تمرین راحت خواهید بود. در مرحله دوم باید افکار خود را آرام کنید و اجازه ندهید در ذهنتان شلوغی های بی مورد ایجاد شوند.
چرا مدیتیشن به ذهن آگاهی احتیاج دارد؟
حتی برای انجام هرگونه حرکات مدیتیشن در خانه نیاز به ذهن آگاهی دارید. ذهن آگاهی به این معنا است که باید آگاهی در همه حال و همه شرایط حفظ شود. اما به یاد داشته باشید که این آگاهی نباید به نوعی باشد که خوب و بد را تعیین کند. زیرا در این صورت در مقام قضاوت قرار گرفتید و از حالت آگاهی خارج شده اید. در حالت آگاهی می توانید قدرت و سرعت اعمال را در اختیار خود بگیرید. یعنی در ذهن و حرکاتی که انجام میدهید میتوانید تعادل میان آنها را بر روی موضوعی با دو عامل قدرت و سرعت انجام دهید. بدون داشتن آگاهی فقط زمانی را صرف حفظ آرامش کردهاید. البته باید بگوییم که در ابتدای راه، برای کسانی که مدیتیشن می کنند دقیقاً همین ماجرا رخ می دهد. یعنی فقط زمانی را صرف آرامش ذهنی و تمرکز بر روی یک موضوع میکنند. با تمرکز کردن بر یک موضوع می توانید هرگونه تمرین مدیتیشن را به خوبی انجام دهید.
با کمک چه موضوعی می توانیم مدیتیشن را بهتر انجام دهیم؟
یکی از موضوعاتی که در تعریف مدیتیشن و انواع آن نیز ذکر شده، تمرکز حواس است. با تمرکز حواس بر روی موضوعی خاص می توانید از قضاوت کردن جلوگیری کنید و فواید شیرینی را بچشید. یعنی تمرکز شما بر روی موضوعات خوب، دارای نتایج مثبت در زندگی خواهد بود. البته نقطه مقابل این نظر که شما به آن توجهی نکردید مربوط به موضوعات بد و دارای نتایج منفی بوده است که با تمرکز حواس از آن پرهیز کرده اید. نکته مهمی که در مورد تمرکز حواس وجود دارد این است که این عامل باعث می شود به ابعاد یک موضوع، آگاهی کامل پیدا کنید. این آگاهی باعث میشود بدانید که قضاوت کردن هیچ تغییری در موضوع ایجاد نمی کند. همچنین وضعیت آن موضوع نیز هیچ تغییری نخواهد کرد. لذا با کسب آگاهی و تمرکز حواس، تمرکز ذهنی خود را بر روی افکار خودتان قرار خواهید داد.